De blog met alle horeca trends

Interieur Tips

Interieuradvies van Livaun

Voor Livaun is thuis een plek waar je samen met geliefden mooie herinneringen maakt, waar je jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen en iedere dag weer denkt; wat woon ik toch fijn!

Een goed interieur moet groeien. Door het geven van inspiratie en tips, kan Livaun je helpen met het creëren van jouw eigen bijzondere plek.

We zijn zo gewend om onze spullen regelmatig te vervangen door nieuwe moderne meubels. Zonde, want sommige oude spullen zijn uiteindelijk veel meer waard en vertellen iets over de je geschiedenis. Hergebruiken zorgt voor verrassing en eigenheid. Denk dus goed na voordat je bijzondere exemplaren weggooit.

Benieuwd hoe Livaun je kan helpen met het creëren van een sfeervol en persoonlijk interieur? Neem contact op voor een interieuradvies op maat.

Upcycelen van je interieur

Soms gebruik je slechts onderdelen van oude meubels om er iets nieuws van te maken; alleen de karakteristiek van het materiaal (structuur, kleur en houtnerf) blijft gehandhaafd. Doordat je al een band hebt met de oude spullen ontstaat er direct een goed gevoel bij het nieuwe ontwerp. Ook kun je vaak door een meubel alleen maar op te knappen er vaak weer volop van genieten. Door upcyclen geef je je eigen hergebruikte meubelen een eigen nieuwe waarde. Door oud en nieuw te mixen ontstaat er eigenheid in je interieur.

Ik vind het een uitdaging om oud en nieuw met elkaar te mixen. Niet alleen omdat het voor een uniek interieur zorgt, maar ook omdat ik bewust om wil gaan met materialen en de wereld om ons heen.

Interieuradvies, interieurontwerp of interieurstyling?

Bij Livaun kun je terecht voor interieuradvies, interieurontwerp of interieurstyling. Wat zijn de verschillen?

Interieurontwerp kan voor iedere ruimte. Vaak is er bij interieurontwerp een nieuwe woning gekocht of gaat er een verbouwing plaatsvinden. Dit bestaat uit veelal uit een plan voor de indeling, verlichting en advies voor kleuren, materiaal en meubilair.

Interieuradvies is vaak iets meer afgebakend. Dit gaat om vragen als: wat is de beste indeling voor de woonkamer? Welke kleur geeft ons interieur meer sfeer? Welke bank staat het mooist in de serre?

Interieurstyling vindt pas plaats wanneer een interieur in de basis al goed is. Hierbij draait het om de “finishing touch” en wordt er met name naar accessoires gekeken.

Dit vind je misschien ook leuk...