De blog met alle horeca trends

Eten

Hollandse buffetten met koude en warme gerechten

Wanneer je een feestje gaat geven heb je de keuze om te kiezen voor een cateraar. Door catering in te huren heb je veel voordelen. Je bespaart flink op de tijd in de voorbereiding. Daarnaast is de smaak altijd goed en wordt alles geleverd. Een stamppottenbuffet wordt steeds populairder. We willen allemaal graag Hollandse stamppotten eten (voornamelijk in de winter natuurlijk). Je kunt eventueel ook zelf gaan koken. Let dan goed op de porties en gebruik uitsluitend verse ingrediënten. Je kunt eenvoudig online offertes aanvragen bij verschillende cateringbedrijven om de kosten te vergelijken.

Hollandse buffetten met hutspot

Hutspot recepten kent iedereen. We lusten het allemaal. Ook de cateraar heeft dit in hun koude en warme buffetten-assortiment zitten. Maar hoe maak je het nou? Een lekker hutspot recept, uiteraard met winterpeen, gekookte aardappels en ui, maar ook met wat extra ingrediënten, zoals een knoflook, wat spekjes en 1 klein Spaans pepertje voor de pit. Een hutspot recept volgens grootmoeder, dus lekker lang stoven op laag vuur om alle smaken heerlijk in elkaar te laten trekken.

Hutspot Ingrediënten (Voor 4 tot 6 personen hutspot maken)

  • 400 gram winterwortelen (winterpeen)
  • 250 gram uien
  • 400 gram aardappelen
  • 1 kilo rundvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram vet spek
  • 1 Spaans pepertje
  • zout en peper

Kookinstructie

Maak de wortelen schoon, schil deze, was de wortelen en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd deze in stevige plakken. Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Neem een grote pan en doe hierin de wortelen, de ui en het rundvlees en schep alles door elkaar. Voeg water toe met wat zout, net zoveel totdat alles net onder staat. Breng de hutspot aan de kook. Pel de teentjes knoflook, snijd het spek en voeg deze toe aan de hutspot. Maak het Spaanse pepertje schoon en snijd deze in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als de hutspot niet te scherp of te heet van smaak mag zijn. Voeg de peper ringetjes ook toe aan de hutspot en leg hierna het deksel op de pan. Laat hierna de hutspot vooral lang stoven, zachtjes koken op heel laag vuur, voor ongeveer 4 tot 5 uur. Leg een half uur voor het einde van de kooktijd hutspot, de geschilde en gewassen aardappelen in deze pan en laat deze meekoken. Het rundvlees is hierna geheel zacht en gaar gekookt. Stamp alle ingrediënten door elkaar met de pureestamper. Breng hierna het hutspot recept eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout, naar eigen wens.

Tips voor Hollandse buffetten

Teveel hutspot gemaakt of heb je wat over van het Hollandse buffet van de cateraar? Dat is helemaal niet erg, warm deze de volgende dag zachtjes op in de koekenpan, met een klontje boter, en de hutspot zal zo mogelijk nog lekkerder smaken, en smeuïger zijn geworden. Ook is het heel goed mogelijk deze hutspot de volgende dag ‘gewoon’ op te warmen in de magnetron, ongeveer één minuut Jus over de hutspot is super, gebruik hiervoor gerust de jus van het vlees van de vorige dag, of houd hier rekening mee, door wat extra jus te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...