De blog met alle horeca trends

Drinken

Waarom elke wijnliefhebber een wijkast wil hebben

Om wijn op de juiste manier te laten rijpen, moet je de juiste vochtigheid, temperatuur, lichtconditie en beweging hebben. Wanneer je wijn voor een bepaalde tijd bewaart Smaakvandewereld, moet je ervoor zorgen dat de wijn op een veilige plaats staat. Ook al zijn er een paar manieren waarop je wijn kunt bewaren, geen enkele is veiliger of slimmer dan het gebruik van een wijnrek.

Wanneer je jouw wijnkast kiest, moet je er altijd aan denken om er een te kiezen die jouw wijn goed zal bewaren. Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen, waaronder stijlen die stapelbaar zijn, muurbevestigingen en zijbevestigingen. Je moet ook op de maat letten, aangezien de maten variëren van het bewaren van een paar flessen tot het bewaren van honderden. Je hebt ook veel variëteiten en ontwerpen om uit te kiezen, die allemaal afhangen van je behoeften en je ruimte.

Soorten wijnkast

Een van de beste soorten wijnrekken zijn de horizontale rekken. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn verticale rekken geen goede keuze voor het bewaren van uw wijn. Wijn die op verticale rekken wordt bewaard, wordt verticaal bewaard, wat betekent dat de kurk uitdroogt en uiteindelijk gaat krimpen, waardoor er lucht in de wijn komt en deze verpest. Aan de andere kant kunnen verticale rekken van pas komen bij het bewaren van wijn voor korte tijd, of wijn die het best jong gedronken kan worden.

gekantelde rekken zijn een ander type rek dat u beter niet kunt gebruiken, omdat ze de kurken kunnen uitdrogen of de sedimenten te dicht bij de kurk kunnen afzetten. Voor uw wijnopslagbehoeften moet u altijd een horizontaal rek gebruiken. Horizontale rekken houden de kurk vochtig en voorkomen dat ongewenste lucht in contact komt met de wijn. Het bezinksel zal naar de zijkant van de fles vallen, waardoor morsen wordt voorkomen wanneer u de kurk laat knappen. Horizontale rekken zijn ook zeer betaalbaar en u kunt altijd met weinig tot geen problemen meer rekken aan het ontwerp toevoegen.

De materialen voor wijnrekken zijn normaal gesproken van hout of metaal. Je kunt ze aan het plafond hangen, aan de muur bevestigen of gewoon op de grond zetten. Metalen rekken zijn het sterkst, hoewel hout flexibeler is. Houten rekken bieden wat meer opbergruimte, simpelweg omdat je er altijd iets aan kunt toevoegen. Houten rekken zijn ook visueel aantrekkelijk, duurzaam en bieden veel sterkte.

Dit vind je misschien ook leuk...